Fantázia Világ

Fantázia Világ

Mennyei köret

2016. december 14. - huncutróka

Édesanyám jól bevált receptje, amelyet rendszerint csak Karácsonykor készít. Elkészítésük egyszerű íze mégis nagyszerű. 

kaszino1.jpg

Házi töltött tojás francia saláta ágyban

Hozzávalók: ( 8 főre)

  1. 4-6 tojás
  2. 1 kg francia saláta mix (mélyhűtött)
  3. csemege uborka
  4. alma
  5. majonéz
  6. mustár
  7. olíva olaj
  8. tejföl (20%-os)
  9. só, őrölt bors

Elkészítés:

  1. A tojásokat főzd keményre (a vízbe tegyél sót, attól könnyebben lejön a héja) és hűtsd le hideg vízzel. 
  2. Főzd meg a francia saláta mixet enyhén sós vízben, rövid ideig (vigyázz, ne főzd túl puhára, ha egy kicsit ress marad akkor jó!). Szűrd le és hűtsd ki.
  3. Amíg fő a tojás és a saláta, készítsd el a "házi" majonézt: készen vett majonéz krémet keverj össze mézzel, tejföllel, kis citromlével, sóval borssal, mustárral és egy kevés olíva olajjal. Csomómentesre keverd. 
  4. A tojásokat vágd félbe és kapard ki a sárgájukat.
  5. Kis tálban törd össze villával a sárgájukat, sózd, borsozd meg és tegyél hozzá mustárt és a annyit a "házi" majonézből, hogy krémes legyen.
  6. Ezt a krémet töltsd vissza a tojásba.
  7. Vágj fel néhány csemege uborkát és almát, keverd a megfőzött mix-hez és az egészre öntsd rá az elkészítette majonézt. 
  8. Helyezd el ízlésesen egy tálra, fektesd rá a tojásokat, díszítsd kedved szerint. 

A bejegyzés trackback címe:

https://huncutroka.blog.hu/api/trackback/id/tr8612047045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása