Édesanyám jól bevált receptje, amelyet rendszerint csak Karácsonykor készít. Elkészítésük egyszerű íze mégis nagyszerű.
Házi töltött tojás francia saláta ágyban
Hozzávalók: ( 8 főre)
- 4-6 tojás
- 1 kg francia saláta mix (mélyhűtött)
- csemege uborka
- alma
- majonéz
- mustár
- olíva olaj
- tejföl (20%-os)
- só, őrölt bors
Elkészítés:
- A tojásokat főzd keményre (a vízbe tegyél sót, attól könnyebben lejön a héja) és hűtsd le hideg vízzel.
- Főzd meg a francia saláta mixet enyhén sós vízben, rövid ideig (vigyázz, ne főzd túl puhára, ha egy kicsit ress marad akkor jó!). Szűrd le és hűtsd ki.
- Amíg fő a tojás és a saláta, készítsd el a "házi" majonézt: készen vett majonéz krémet keverj össze mézzel, tejföllel, kis citromlével, sóval borssal, mustárral és egy kevés olíva olajjal. Csomómentesre keverd.
- A tojásokat vágd félbe és kapard ki a sárgájukat.
- Kis tálban törd össze villával a sárgájukat, sózd, borsozd meg és tegyél hozzá mustárt és a annyit a "házi" majonézből, hogy krémes legyen.
- Ezt a krémet töltsd vissza a tojásba.
- Vágj fel néhány csemege uborkát és almát, keverd a megfőzött mix-hez és az egészre öntsd rá az elkészítette majonézt.
- Helyezd el ízlésesen egy tálra, fektesd rá a tojásokat, díszítsd kedved szerint.