A világ legrémesebb csokitortájának receptje. Figyelmeztetés: rendkívüli függőségeget okoz és egyáltalán nem fogyókúrás.
Julia Chid féle csokitorta:
Hozzávalók:
- 11 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál rum (lehet helyettesíteni whisky-vel, csak vigyázzunk a mennyiséggel, ha gyerekek is fogyasztják)
- 11 dkg vaj vagy margarin (a vajat ajánlom, krémesebb lesz tőle a massza)
- 12 dkg cukor
- 3 tojás, szétszedve
- Kevés só
- 1 evőkanál cukor
- 4 dkg őrölt mandula
- 9 dkg liszt
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a csokit gőz fölött, ha kész öntsük hozzá a rumot és keverjük el.
- Keverjük el a vajat a cukorral majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
- A fehérjét a sóval és az evőkanál cukorral verjük kemény habbá. Közben keverjük össze a lisztet az őrölt mandulával.
- A vajas tojásos keverékbe tegyük bele a csokit és forgassuk össze. Majd apránként keverjük bele a lisztet és a tojásfehérjét úgy, hogy az utolsó adag a fehérje legyen.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit vajazzuk és lisztezzük ki.
- Öntsük bele a masszát a tepsibe és 25-30 perc alatt készre sütjük majd pihenni hagyjuk.
A Krém:
- 50 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál rum
- 4 evőkanál vaj
A csokoládét a rummal megolvasztjuk gőz fölött majd félretesszük, míg teljesen kihűl. Ezután összekeverjük a vajjal. Ha nem elég krémes fél órára visszatesszük a hőtőbe. Majd megkenjük vele a tortát.