Fantázia Világ

Fantázia Világ

Duplacsokis csokitorta

2016. december 07. - huncutróka

9754798365_70972a6048_o.jpg

 

A világ legrémesebb csokitortájának receptje. Figyelmeztetés: rendkívüli függőségeget okoz és egyáltalán nem fogyókúrás. 

Julia Chid féle csokitorta:

Hozzávalók:

  1. 11 dkg étcsokoládé
  2. 2 evőkanál rum (lehet helyettesíteni whisky-vel, csak vigyázzunk a mennyiséggel, ha gyerekek is fogyasztják)
  3. 11 dkg vaj vagy margarin (a vajat ajánlom, krémesebb lesz tőle a massza)
  4. 12 dkg cukor
  5. 3 tojás, szétszedve
  6. Kevés só
  7. 1 evőkanál cukor
  8. 4 dkg őrölt mandula
  9. 9 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a csokit gőz fölött, ha kész öntsük hozzá a rumot és keverjük el. 
  2. Keverjük el a vajat a cukorral majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
  3. A fehérjét a sóval és az evőkanál cukorral verjük kemény habbá. Közben keverjük össze a lisztet az őrölt mandulával. 
  4. A vajas tojásos keverékbe tegyük bele a csokit és forgassuk össze. Majd apránként keverjük bele a lisztet és a tojásfehérjét úgy, hogy az utolsó adag a fehérje legyen. 
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit vajazzuk és lisztezzük ki.
  6. Öntsük bele a masszát a tepsibe és 25-30 perc alatt készre sütjük majd pihenni hagyjuk.

A Krém:

  1. 50 dkg étcsokoládé
  2. 1 evőkanál rum
  3. 4 evőkanál vaj

A csokoládét a rummal megolvasztjuk gőz fölött majd félretesszük, míg teljesen kihűl. Ezután összekeverjük a vajjal. Ha nem elég krémes fél órára visszatesszük a hőtőbe. Majd  megkenjük vele a tortát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://huncutroka.blog.hu/api/trackback/id/tr9412031833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása