Karácsonykor készülnek a legfinomabb ételek, és ilyenkor mindenki degeszre eszi magát. Elkerülhetetlen, hogy az ember hasa ne dudorodjon mint egy jól megtermett dinnye. Itt olvashatsz jó tippeket arra, hogy hogyan úszd meg az étel pocakot.
Az első titok az öltözködésben rejlik. Érdemesebb minél kényelmesebb ruhákat viselni, főleg ha tudjuk hogy nincs is szándékunkban elkerülni a túlevést. Kerülendő a testre feszülő, szűk ruha, mely nem csak kényelmetlen, de előnytelen is egy kiadós vacsora után. Nem kell feltétlenül azonnal elszaladni egy kismama ruhákat áruló boltba, mindenki szekrényében található egy bővebb felső vagy ruha. Ezeket érdemes ilyenkor elővenni. Nagy divat a "peplum" ruha vagy felső, melynek alsó része jótékonyan eltakarja a kaja-pocit.
Ha valakinek ez a divat nem tetszik, egy elegáns pulóvert, vagy inget tudok ajánlani.
Érdemes, már korán elkezdeni enni. Ez talán furcsán hangzik, de gondoljunk csak bele. Ha nem fogyózunk az ünnepek előtt, nem fog összeszűkülni a gyomrunk. A diétát érdemes Karácsony után elkezdeni. Ez vonatkozik a nagy napra is. Kezdjük egy kiadós reggelivel ezzel elkerülve, a nagy vacsora előtti "zaba rohamot" .
AZ aranyszabály amit már hallottunk itt is érvényes. Érdemes többször szedni és inkább kevesebb adagokat a tányérunkra helyezni. Nem jó, ha az első szedésnél, az étel lefolyik a tányérról. Automatikusan addig fogunk enni, amíg az étel előlünk el nem fogy. Arról nem beszélve, hogy, előfordulhat, hogy a tervezett 5 kör helyett, csak 3-szor szedünk, mert már ennyi is elég.
Ha van rá lehetőség az étkezés befejezése után fáradjunk át a nappaliba, el a finom maradékoktól. Nagyon csábító dolog még beszélgetés közben csipegetni a magukat felkínáló meghagyott ételekből. Ezt azonban érdemes elkerülni, hiszen így megóvhatjuk magunkat a rettegett túlevéstől.
Fontos a hidratálás is. Legjobb ha az alkoholos italokat az étkezés utánra hagyjuk és közben inkább vizet iszunk. Ezzel is elkerülhetjük a kaja kóma kialakulását.